Bloggen

Ciao. Welkom op mijn eerste blog voor BBB: Bionda Boerkamp Blogt. BBB is mijn nieuwe blog, mijn dagboek met persoonlijke verhalen over mijn leven in bella Italia. In mijn blogs vertel ik je mijn belevenissen als blonde Hollandse vrouw in dit kleine Italiaans bergdorpje, waar de tijd al zeker vijftig jaar stilstaat. Twaalf jaar geleden vertrokken wij met drie kleine mannetjes voor onze Italiaanse droom. Hoe is het nu? In mijn columns lees je hoe ik als moeder mijn drie pubers probeer te behoeden voor de vele Italiaanse verleidingen en tegelijkertijd probeer een succesvolle vakantiebestemming te runnen.

Schrijven over mijn Italiaanse leven is niet nieuw. Vijf jaar geleden verscheen mijn eerste boek: ‘Van Stamppot naar Pasta’. Een kookboek? Nee, wie mij een beetje kent, weet dat ik echt absoluut niet kan koken. Eten kan ik wel. Eten kan ik als de beste. Ik woon niet voor niets in Italië. Het land met het lekkerste eten van de wereld. In mijn eerste boek vertelde ik over de persoonlijke ervaringen en belevenissen van onze eerste zeven jaar in Italië. Van de emigratie tot het runnen van onze eerste B&B Villa Bionda en de opzet van Villa Alwin. In 2015 schreef ik samen met vriendin Ilse een paar grappige columns voor het blog boerkampenklun.nl. Hartstikke leuk om te doen, maar helaas in de praktijk niet te combineren met onze eigen persoonlijke werkzaamheden en ambities. Vorig jaar sloot ik mezelf een week op in een huisje in het bos en begon vol enthousiasme aan boek nummer twee. De eerste hoofdstukken stonden op papier en waren goed, al zeg ik het zelf. Tot we op vakantie in Dubai mijn rugzak met daarin mijn laptop met de geschreven teksten in de taxi lieten staan. Weg laptop, weg teksten, weg begin boek nummer twee. Oeps, ik ben vergeten de teksten ergens anders op te slaan. Een back-up maken was best slim geweest. Misschien blond? Toen werd het stil rondom het schrijven. Heel stil.

Geen tijd, geen zin en een longembolie, goede excuses om even niet te schrijven. Ik kan me niet echt voorstellen dat iemand het leuk vindt om over mijn leven te lezen. Aan de andere kant kijk ik zelf maar al te graag naar RTL Boulevard voor een kijkje in het leven van celeberties. Guilty pleasure? Ik verheug me op een nieuw seizoen Temptation Island en de afgelopen weken mis ik geen enkele aflevering van Love Island op RTL5. Fantastische programma’s, maar dat heeft niks met mijn bloggen of mijn eigen leven te maken natuurlijk.

Ik volg de blogs van andere pubermoeders. De moeders van Tishiergeenhotel.nl bijvoorbeeld zijn echt hilarisch. Vanochtend was het in Huize Boerkamp weer zo’n typische Boerkamp ochtend. Het is 7.15 uur en ik heb het gevoel alsof ik al een hele oorlog heb gevochten. Tussen 6.00 en 7.15 uur is het bij ons iedere dag weer een hele strijd om drie puberzonen op tijd uit bed te krijgen, ze zich te laten wassen, tanden te poetsen, aan te kleden (het liefst in schone kleren, inclusief schone onderbroek) en met een fatsoenlijk ontbijt op tijd naar school te laten gaan. Toevallig lees ik net de column: ‘8 Dingen die goed zouden moeten gaan in de ochtend maar dat niet doen’.

Nummer 1: Wakker worden
Het is de makkelijkste activiteit die ze moeten doen op de ochtend, want ogen open, uitrekken en klaar, maar is doorgaans de activiteit waar ze het langst mee bezig zijn. En gaat gepaard met gebrom, gezucht, nog dieper onder de dekens kruipen, roepen dat het licht uit moet, en de mededeling dat hun leven heel erg ontzettend mega zwaar is. Niemand, maar echt niemand, wordt om half 7 wakker. Ja, hun ouders, maar die zijn ook gek.

Zo herkenbaar. Blijk ik toch ineens hele normale pubers te hebben (en zij gekke ouders).

Aan inspiratie voor leuke verhalen voor mijn columns zal het niet ontbreken. Genoeg ideeën: Puberzonen die zich begeven in het Italiaanse nachtleven. Italiaanse vrienden die slapen met een föhn op hun gezicht, de Italiaanse wetgeving die vaker verandert dan ik van haarkleur, de kinderen van mijn Italiaanse vrienden die op vierjarige leeftijd doodnormaal om 1.00 uur ’s nachts nog in een restaurant zitten of de tienminuten gesprekken op een Italiaanse school die drie uur duren.

Genoeg materiaal voor een tweede boek en die komt er zeker. Een boek kost veel tijd en dat heb ik op dit moment echt niet (of ik wil het niet). Ik wil wel verhalen schrijven over mijn leven en deze delen met de mensen die dit leuk vinden. ‘Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig wordt bijgehouden. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Het is het persoonlijke dat weblogs interessant maakt voor bezoekers’. Aldus de definitie van Wikipedia. Ik ben nu dus officieel een blogger. Spannend.

46 reacties

 1. Tjonge een beetje laat jouw blog gevonden
  Maar ben er nu helemaal
  Zo zijn jullie een beetje dichterbij
  Veel bewondering van je “TANTE”

 2. Hallo Bionda, erg leuk om kennis te maken met jouw blog wat ik zo al een beetje gelezen heb ga ik je zeker volgen 🙂 , leuk om te lezen hoe je midden in het Italiaanse leven staat en voor alweer zo lang. Nog steeds geen ambitie om terug te gaan naar Nederland ? Zelf ben ik (48) met mijn man (47) op zoek naar een mooi Italiaans plekje en in de beginfase. Niets geen B&B of dergelijke maar lekker decadent genieten van, het zoveel mogelijk niets meer doen, en ons zelf parkeren in Bella Italia. Marche trekt mij heel erg in combi met wonen : de natuur / zee / rust / avontuur / historie / beleving . Ik hou mij heel erg aanbevolen mocht je iets weten wat te koop staat in de omgeving en zie enig contact graag toe. De foto’s maken mij ontzettend nieuwsgierig en zijn erg uitnodigend om zeker eens te komen logeren bij Vila Alwin ergens dit jaar 🙂

 3. Ursula Volger-Stokvis

  Hoi Bionda, Wij waren even op vakantie, beetje late reaktie dus, maar ik ga je volgen, hoor!! Hartstikke leuk!!!

 4. Wat leuk zeg. Ik ga je absoluut volgen

 5. Leuk om weer over jullie mooie leven te lezen. Ben heel benieuwd naar de toekomstplannen. Hele mooie zomer gewenst.

 6. In 2015 werd (volgens mij op vrijdag) de wekker extra vroeg gezet om rustig de nieuwe column te lezen! Erg blij (understatement) dat je weer van alles met ons, lezers, wil delen!!

 7. Hoi Bionda

  Weer erg leuk om jou verhalen/ ervaringen hier te mogen lezen. Je bent het nog niet verleerd.
  Altijd boeiend met de nodige humor .
  Helemaal ?? Top

 8. Leuk Bionda!! Je 1e blog al weer met plezier gelezen dus ga je zeker volgen. Succes!!

 9. Zo herkenbaar, hier een tweeling van 18 (jongen en een meisje). Een Italiaanse versie en een Hollandse, maar met Italiaans temperament en Hollandse nuchterheid. Ongelofelijk ren me rot door het huis met die ene dan, kleed je aan ga opstaan moet je niet douchen…Hoe meer ik vraag hoe harder hij in zijn achteruit gaat. Stoom uit mijn oren, maar schijnbaar is dat normaal als ik jou blog lees. Heerlijk ik kijk uit naar de volgende

 10. Jannie Broekhuis

  Wat leuk om via een blog je belevenissen te mogen volgen.Er zal vast veel herkenbaars in zitten met hier een lekkere gezellige soms pittige 17 jarige puberdochter.
  En jij schrijft het altijd zo mooi! Groetjes Jannie Broekhuis

 11. Hoi Bionda, super dat je weer deelt in je schrijven. Ik verheug me alweer op je nieuwe teksten en onze vakantie bij jullie dit jaar?☀️?

 12. Leuk hoor, ga het zeker volgen?

 13. Ik ga je zeker volgen Bionda ..!

 14. Leuk Bionda! Ik lees! ?

 15. Leuk te lezen zo groetjes

 16. Leuk Bionda.
  Je boek van stamppot naar pasta is heerlijk om te lezen, super leuk.
  Veel succes met je blog ?

 17. Elly en Ben Boerkamp

  Bionda wat leuk om de verhalen en belevenissen van jullie te volgen in een blogt.
  We volgen jullie natuurlijk ook via Facebook ,vooral de foto’s van jullie zijn altijd leuk om te zien.
  Veel succes!!

 18. Hallo lieve Bionda,

  Wat leuk dat je gaat “bloggen”.
  De eerste al met heel veel plezier gelezen en kijk alweer uit naar de volgende.
  En.. Nog maar een paar maanden en dan zien we elkaar weer “live”..
  ??

 19. Jaaa, leuk Bion!! Ik ga het weer allemaal volgen, heerlijk! ?

 20. Heerlijk! Kan niet wachten tot we weer met je/jullie mee kunnen leven.
  Dikke kus Karin

 21. wat gaat het leuk en hectisch bij jullie, en leuk dat je ons ook een kijkje in je (drukke) leven gunt. Veel suc6 voor komende zomer.

 22. Bionda je hebt weer een sterke en leuke blog geplaatst. Het is leuk om te lezen wat zich zo dagelijks bij jullie afspeelt.
  Ik blijf je volgen

 23. lieve Bionda, wat fijn dat ik weer mee mag lezen, ik ben erg enieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *