44

Vierenveertig! In de ogen van mijn zoons ben ik een bejaarde. Ik vind mezelf nog helemaal geen oude vrouw, alhoewel de spiegel me soms wel een ander beeld geeft. Ik ben toch nog best jong, hip en vlot? Het is best cool om je vierenveertigste verjaardag te vieren op het party eiland Ibiza? Toch? Van dat ‘partyen’ komt het de laatste paar jaar niet echt meer trouwens. Niet dat ik denk dat ik daar te oud voor ben (sommigen denken daar anders over). Op Ibiza kan alles: ook als je zeventig bent kan je hier nog gewoon uit je dak gaan op de dansvloer. Best een goed idee: mijn zeventigste verjaardag vier ik in Ushuaia. Probleem nu is dat de clubs allemaal nog zijn gesloten met mijn verjaardag, eind maart. Helaas.

Mijn vierenveertigste verjaardag vier ik dan ook niet in de Pacha, Ushuaia of Amnesia, maar rustig thuis in onze gehuurde villa met mijn man, kinderen, zus en zwager. En een ingehuurde kok. Eentje die op mijn verjaardag een speciale BBQ bereidt, dat doe ik dan wel weer. Ik haal geen nachten door op de opzwepende beats van werreldberoemde dj’s, ik word niet wakker met een kater van te veel drank, maar ik slaap eindelijk weer eens normaal acht uur achter elkaar. Mijn dagen breng ik relaxed door aan het strand en bij het zwembad. Ik heb zelfs tijd om een boek te lezen.

‘Super Olcay’ van Olcay Gulsen. Wat een leuk en leerzaam boek. En ik herken zoveel. Nee, ik ben geen modeontwerpster en ik heb absoluut niet de droom om het te gaan maken in de mode-industrie. Wel heb ik samen met Alwin ons eigen bedrijf ‘Villa Alwin’ en om te komen waar we nu zijn was het keihard werken (nog steeds), waren er hoge bergen maar ook hele diepe dalen, geldproblemen, vertrouwden we de verkeerde mensen, gingen we regelmatig op onze bek en is er stress, heel veel stress. Maar het allerbelangrijkste we hebben ontzettend veel lol en plezier. Ookal ben ik nu al vierenveertig, ik heb nog steeds ambities. Ik heb dromen en ik heb wel zeker lef. Tijdens deze relaxte dagen op Ibiza, mijn verjaardag, de tijd waarin ik toch altijd weer reflecteer: wat heb ik gedaan, wat doe ik nu en wat wil ik nog, heb ik alle tijd om de adviezen van Olcay te lezen en na te denken over hoe ik mijn toekomst met succes wil inrichten.

Hoewel het ons vaak wordt gevraagd is het antwoord ‘Nee’. Nee, mijn droom is niet om op Ibiza te wonen. Wel die van onze jongste zoon Jim, dus ook in de toekomst zullen we zeker nog vaak naar Ibiza komen. Tien jaar geleden kwamen we voor het eerst op het eiland. Via via leerden we een Nederlands stel kennen die op Ibiza een mooie B&B runden. Het schept een band als je beiden in hetzelfde vakgebied werkt. Er was een klik. Soms is het zo fijn om je meest vervelende gast, je ergernissen en je plannen te bespreken met iemand die je begrijpt, die hetzelfde als jij meemaakt. Niet iemand die vind dat je er zelf voor hebt gekozen om te emigreren, maar iemand die precies weet wat je bedoelt. Net voordat we met Villa Alwin weer gaan beginnen aan een druk seizoen van zes maanden, zeven dagen per week hard werken is leuk om nog even met onze vrienden op Ibiza te kletsen en is het superfijn om samen met de kinderen te genieten van de rust.

Onze Italiaanse vrienden vinden het maar raar dat Alwin en ik samen of met de kinderen naar Ibiza gaan. En al helemaal voor de rust. Ibiza is het party eiland, het eiland waar je met je vrienden naartoe gaat om eens flink los te gaan, oftewel vreemdgaan. Een paar jaar geleden vlogen wij eens vanaf Bologna naar Ibiza met de vroege vlucht van 7.00 uur. Ons vliegtuig zat vol met alleen maar groepen vrijgezellenfeesten. Allemaal opzichtig gekleed en enorm luidruchtig (op zich wel echt Italiaans). Ons vliegtuig landde vrijwel gelijk met het vliegtuig uit Amsterdam. Alleen maar grijze muizen. Wat een verschil.

Wij gaan dus één keer per jaar naar Ibiza. Niet drie keer per jaar zoals een gast eens denigrerend verkondigde. Gewoon één keer per jaar zo rond mijn verjaardag, met Pasen, een paar dagen bijkomen op het eiland. Sommigen vinden het decadent. Ach, met een vliegticket van Euro 12,- met Ryanair, een goedkope villa via booking.com en de boodschappen bij de Lidl valt het met de decadentie reuze mee. De een gaat een weekendje naar Center Parcs en ik breng mijn verjaardag graag met mijn familie door op Ibiza. Volgend jaar zeker weer. Op naar de vijfenveertig!

30 reacties

 1. Cathy Hoogenboom

  Geweldig stuk weer! En herkenbeaar ook! Je leeft je leven zoals jij dat wil. Of dat nou luieren is, een boek lezen, genieten van een bbq door een kok op je verjaardag… je werkt keihard, struggeld met wat een iedere vrouw/moeder meemaakt maar je leeft je leven zelf. Geniet op welke manier dan ook!! Liefs!

 2. Nog gefeliciteerd Bionda,
  Waarom zou je niet decadent o vakantie mogen. Jullie werken hard voor je inkomen. Dan moet je er ook van genieten als je vrij bent.

 3. Hoi Bionda, wat schrijf je leuk en zo eerlijk!Als ik jou was zou ik weer een boek schrijven. Veel mensen dromen van een leven zoals dat van jullie maar durven niet. En wat is er dan heerlijker om er over te lezen en bij weg te dromen. Het programma ik vertrek wordt niet voor niks zo goed bekeken….!!Zo doorgaan, je schrijft echt goed!!Groeten, Jen.

  • Ciao Jen, Bedankt voor je super lieve reactie. Wat leuk om te lezen. Tja Ik Vertrek blijft mensen boeien. Ik kijk er zelf ook nog steeds altijd naar. Het blijft leuk om de verhalen van anderen te zien. Een 2e boek komt er zeker. Nu eerst weer een paar maanden aan het werk en dan hoop ik van de winter meer tijd te hebben.

 4. Iemand v 44 is nog niet oud, iemand van 50 wel (hahaha…that’s me) proficiat! En iemand die beweert dat jullie decadent zijn moet eens komen kijken tijdens het seizoen als er geen mogelijkheid is om een dagje vrij te nemen als bijna ieder ander vakantie of weekend heeft. Chapeau hoor! Dan heb je ook je rust verdient als het wel kan. Dus …. geniet van het leven, en dit zo vaak als het kan! ?groeten aan de mannen!

  • Hahaha Noelle, nou ik vind 50 ook nog niet oud hoor. Vroeger wel natuurlijk toen ik zelf nog een puber was, maar nu steeds meer vrienden 50 worden vind ik het eigenlijk wel meevallen. En inderdaad lekker genietenen wanneer het kan! Maar nu eerst weer even een paar maandjes aan het werk …… Groetjes daar xx

 5. Super leuk verhaal weer wens jullie een heel fijn seizoen

 6. Leuk stuk weer, en wat jullie zelf leuk vinden moet je zeker blijven doen.
  Ik hoop volgend jaar het stuk van Bionda 45 op Ibiza te mogen lezen.
  Succes dit seizoen toegewenst!!!

 7. Mooi en eerlijk stukje, Bionda! Geniet van alle mooie dingen in het leven, dan doe jet goed!!! Tot gauw!!

 8. Barbara Grotzinger

  Toppers dat zijn jullie. Harde werkers mogen best genieten! Xxx

  • Ciao Bar, bedankt voor je lieve reactie. Genieten doen we zeker. Hopelijk zien we elkaar snel weer hier in Grottammare. Kus

 9. Super geschreven!

 10. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een fijne tijd met elkaar daar door brengt of hebt gebracht. Super verdient.

  • Dank je wel Yvonne. Ondertussen zijn we alweer thuis, maar hebben het heerlijk gehad. Kunnen er weer helemaal tegenaan. Klaar voor het drukke maar gezellige seizoen.

 11. Marian van Zanten

  Hallo Bionda,
  Ten eerste wil ik je bedanken voor je openhartigheid én je eerlijkheid! Prettig om te lezen! Ten tweede vind ik dat zo veel mensen tegen feiten aankijken en daar hun mening over hebben en soms (ongevraagd) geven!
  Ik zeg altijd, je kijkt er tegenaan, maar kijk eens wat verder dan datgene wat je ziet en denk dar eens over na! Jij geeft in deze blog een klein stukje van dat ‘verder kijken’ en dat is fijn om te lezen, DAT is de openhartigheid die ik bedoelde! Dank je wel….en je leeftijd? Ach, dat zit aan de buitenkant, van binnen blijf je jong! Gr. Marian van Zanten

  • Ciao Marian, Dank je wel voor je leuke reactie. Ik hoop nog veel meer openhartige verhalen te delen ….. Kus uit Montefiore

 12. Leuk stukje Bionda!! Ik hoop dat jullie heel veel jaren je verjaardag in goede gezondheid op Ibiza mogen vieren!! En wat betreft Olcay: haar imperium is niet meer, jullie levenswerk staat in volle bloei! Dus haal niet te veel tips uit haar boek ?

  • Hi Birgit, dat gaat zeker goed komen. 45 Op Ibiza moet zeker lukken. Wat Olcay betreft: ik geloof niet alles. Ik bedoel ook wij zijn in de afgelopen 12 jaar al zo vaak gescheiden, failliet gegaan en weet ik wat voor meer onzin. Heel knap hoe mensen op 1500 kilometer afstand die ik nooit spreek precies weten hoe mijn huwelijk ervoor staat hahahahaha. Ondertussen genieten wij van van onze droom hier in Italië. Hopelijk gauw weer tot snel: in Italie of Haalem of Amsterdam. Dikke kus ook aan Dick en Bas

 13. Wendy Mulders

  Ik snap je helemaal I LOVE IT TO ✈️???? je kan het niet uitleggen zei ooit iemand HET IS EEN GEVOEL ! En dat snapt iedere Ibiza fan

 14. Veel plezier Bionda! En van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *